Monestirs d'Hauts-de-France
Abadia de Saint-Pierre de Sélincourt. Sainte-Larme
(Selincurtis, Selincuria)
< anterior Inici França Hauts-de-France Somme següent >

Somme

Casa premostratesa fundada a partir de l’any 1130 gràcies a la intervenció del bisbe Miló de Thérouanne, de la família dels Sélincourt, que també era abat de Saint-Josse de Dommartin (Pas de Calais). El 1131 va arribar el seu primer abat, Gualterus, enviat des de Dommartin. Els papes Innocenci II (1137) i Eugeni III (1147) li confirmaven les possessions i atorgaven privilegis al monestir. La casa es va dedicar inicialment a sant Pere però molt més endavant s’hi va afegir l’advocació a la Sainte-Larme arran de l’arribada el 1209 de la relíquia de la llàgrima de Crist portada d’Orient per Bernard de Soissons i que es va dipositar a Sélincourt. La casa va patir destruccions durant els segles XIV i XV. Gràcies a les aportacions econòmiques que deixaven els pelegrins, a finals del segle XV es va reconstruir l’església monàstica. El 1544 Sélincourt va adoptar el règim de comenda. Va mantenir l’activitat fins la Revolució, el 1794 es va enderrocar l’església gòtica. No hi ha restes aparents in situ. Al Museu de Picardia, a Amiens, es conserva una bella pica baptismal romànica procedent d'aquest lloc.

Sélincourt
Pica baptismal procedent de Sélincourt