Abadia de La Frenade
Abbaye de La Frenade / Frenada
< anterior Inici França Nova Aquitània Charente següent >
cercador contacte

Charente

Esteve d’Obasina, el fundador del monestir d’aquest nom (també Aubazine, Obazine) del Llemosí, fou qui també va fundar aquesta casa de La Frenade definida en aquell moment, cap el 1140 abans de la seva filiació al Cister, com una cel·la. Quan el 1147 la casa d’Obasina va esdevenir cistercenca, aquesta de La Frenada també es convertí en un monestir d’aquest orde. Va patir molt greument els efectes de les guerres de Religió (segle XVI) i mai es va refer d’aquell tràngol, tot i que va mantenir una limitada activitat fins la Revolució. El lloc va passar a mans particulars però ara és de titularitat pública.

La Frenade
Restes de l'abadia de La Frenade