Canònica de Saint-Hilaire de la Celle
< anterior Inici França Nova Aquitània Viena següent >

Viena

Quan l’any 367 va morir el sant bisbe Hilari, fou enterrat on ara es troba l’església de Saint-Hilaire le Grand i en el lloc on va viure es va aixecar un oratori on s’hi va reunir una comunitat que a finals del segle XI va adoptar la Regla de Sant Agustí. Al segle XVII aquella canònica va entrar a formar part de la congregació de Sainte-Geneviève, fins que la Revolució va clausurar aquell establiment. Després seria ocupat per una casa de carmelites i ara és de propietat pública. Resta una església d’estructura romànica que conserva un relleu considerat un cenotafi de sant Hilari, obra del segle XII.

Saint-Hilaire de la Celle

Canonges agustinians