Monestirs de Nova Aquitània
Abadia de Notre-Dame de Nanteuil
Abbaye Notre-Dame de Nanteuil / Nantolium in Valle
< anterior Inici França Nova Aquitània Charente següent >
cercador contacte

Charente

Tradicionalment s’admet que l’abadia benedictina de Nanteuil fou fundada en època carolíngia i fins i tot pel mateix Carlemany, al voltant de l’any 780, sobre un establiment eremític anterior. Aquella primera casa va desaparèixer arruïnada a causa d’una invasió normanda. El monestir seria restaurat a finals del segle X per Guillaume le Noble però quedaria arruïnat un altre cop a causa de la guerra dels Cent Anys. Un cop restaurat va mantenir-se actiu dintre de la congregació dels Exempts, fins la seva supressió l’any 1770. Es conserven algunes dependències del monestir, del que cal destacar la torre coneguda com Sala del Tresor.

Nanteuil
Abadia de Nanteuil