Abadia de Notre-Dame des Châteliers. Abadia de Ré
< anterior Inici França Nova Aquitània Charente Marítim següent >

Charente Marítim

Aquesta casa cistercenca fou fundada a partir de mitjan del segle XII a iniciativa d’Elbe de Mauléon, qui va facilitar les terres per portar endavant l’empresa. Aquesta casa va patir els efectes de diferents episodis calamitosos: un atac dels anglesos el 1294, la guerra dels Cent Anys a cavall dels segles XIV i XV i, sobretot, les guerres de Religió que van acabar definitivament amb la seva existència: el 1574 va resultar incendiada i els monjos la van abandonar de manera definitiva. Tot i que les seves ruïnes han estat una pedrera per altres construccions, encara es pot veure bona part de la seva església gràcies a que durant anys la seva façana ha estat utilitzada com a senyal per la navegació.

Châteliers (Ré)
Notre-Dame des Châteliers