Provença-Alps-Costa Blava
Priorat de Saint-Honorat dels Aliscamps
 Saint-Honorat des Alyscamps
< anterior Inici França Provença-Alps-Costa Blava Boques del Roine següent >

Boques del Roine

Saint-Honorat és una església fundada a l’època del bisbe Virgili (588-610) i dedicada inicialment a sant Genís, màrtir local que fou decapitat l’any 303 al barri de Trinquetaille i enterrat a la necròpoli dels Aliscamps, un cementiri d’origen romà situat a l’entrada de la ciutat. En aquests dos llocs es van desenvolupar grans necròpolis on amb el pas del temps es van acumular un gran nombre de sepulcres i capelles funeràries. A Trinquetaille hi havia la basílica de Saint-Genès (l'actual és medieval) i als Aliscamps una segona amb la mateixa advocació, en el lloc on estaria enterrat el sant. Al seu voltant van proliferar els enterraments de personalitats que desitjaven reposar prop seu, és d’aquests llocs que procedeixen una llarga sèrie de sepulcres, el gruix dels quals cal situar entre els segles II i V.

Saint-Honorat
Saint-Honorat dels Aliscamps

Saint-Honorat
Dibuix de Joseph Tassy (1797)

Saint-Honorat

Sepulcres

Al segle XI es reedificaria i dedicaria a sant Honorat. El 1035 el bisbe Raimbaud (1030-1069) va donar l’església a Sant Víctor de Marsella, que hi va establir un priorat. L’església es va refer al segle XII, a la seva cripta es conservaven, entre altres, les tombes de sant Genís i sant Honorat, però la seva construcció va quedar inacabada. Consta que el 1203 estava en perill de ruïna. El 1426 el lloc fou cedit a les benedictines de Saint-Honorat de Tarascon i després als mínims. A l’interior hi destaquen pel seu volum uns pilars reforçats al segle XVI a més de les tombes que s’hi van anar acumulant a causa del seu caràcter funerari.

Saint-Honorat

Saint-Honorat