Provença-Alps-Costa Blava
Claustre de l'abadia de Senanca

Galeria oest

Esquema de la galeria nord del claustre de Senanca,
amb la distribució dels capitells
Galeria est

El claustre de Senanca és rectangular però amb la mateixa estructura en les quatre cares, cada una d’elles està dividida en quatre trams amb arcs de mig punt que reposen en els pilars quadrats dels extrems i tres de rectangulars entre ells. Cada un d’aquests arcs està dividit en tres obertures separades per columnes i capitells dobles. Predomina la decoració vegetal, sense representació humana ni animal fora d’algun modilló, tant pel que fa als capitells com als pilars. El claustre ha estat restaurat i presenta una gran unitat, val a dir que hi ha elements renovats parcialment o totalment. Al sud-oest del pati es trobava el lavabo del que hi ha restes escasses, hauria estat edificat en època posterior al claustre, aquest aixecat a finals del segle XII i primer quart del XIII.

Senanca
Claustre de Senanca