Provença-Alps-Costa Blava
Priorat de Vergons. Notre-Dame de Valvert
< anterior Inici França Provença-Alps-Costa Blava Alps de l'Alta Provença següent >

Alps de l'Alta Provença

Aquesta església era seu d’un priorat depenent de l’abadia de Lerins (Alps Marítims), del que hom té notícia des del 1245, quan ja tenia activitat. Era una casa de poca importància, el 1353 tenia només un monjo, a més del prior. Tenia també funcions parroquials i quan es va bastir una nova església al poble, aquesta va quedar com una simple capella i abandonada, mantenint però el títol de priorat i el càrrec de prior. El 1702 després d’una visita i arran del seu mal estat de conservació, el bisbe va intentar la seva supressió i afegir el priorat a la mensa episcopal. Es conserva l’església romànica de nau única, transsepte i tres absis, en un lloc isolat.

Vergons
L'església de Notre-Dame de Valvert