Priorat de Saint-Pierre d'Extravache

Savoia següent >

Savoia

Es tracta d’una església a la que hom li atribueix una antiguitat molt llunyana, de l’època de l’arribada dels primers evangelitzadors i fins i tot considerada la primera església de Savoia. De fet, però, la petita església és de construcció romànica, potser del segle XI. L’absis conserva restes molt malmeses de pintures murals, que caldria situar al voltant dels segles XVI o XVII. Al seu costat hi ha ruïnes de construccions adossades que s’han identificat com les d’un priorat o santuari. Tenia funcions parroquials quan va quedar destruïda el 1803 o poc després a causa d’un incendi i ara és en ruïnes. També tradicionalment s’admet l’existència d’un petit priorat en aquest lloc, depenent d’una abadia situada més enllà del coll, ara en terres italianes.

Extravache
Saint-Pierre d'Extravache