Abadia de Saint-Pierre de Montiéramey. Adremarus
< anterior Inici França Gran Est Aube següent >

Aube

Adremarus, o Arremar, era un prevere que es va retirar al bosc per practicar la vida en solitari, lloc on després hi va fundar una cel·la dedicada a sant Pere. Amb l’aprovació del bisbe Adalbert de Troyes (837-845), Aleran I, comte de Troyes (837-852) i de Barcelona (849-852) li va donar aquell lloc, la carta de fundació del monestir d’Adremarus (més endavant Montiéramey) és de l’any 837. El 855 la fundació fou aprovada pel papa Lleó IV, llavors el monestir era conegut amb el nom de Montier-Adremare, d’on va derivar el nom de Montiéramey. Carles el Calb (864) va confirmar els béns de la casa. Carloman II va confirmar novament les donacions (l’any 883), alhora que li atorgava el dret d’elecció dels seus abats segons la Regla de Sant Benet i sense la intervenció dels comtes de Troyes.

Montiéramey
L'abadia de Montiéramey

Benedictins

L’abadia guardava les relíquies de sant Víctor de Plancy. Gràcies a la protecció reial de la que va gaudir, va esdevenir un centre d’importància tant pel que fa a la pròpia activitat monàstica com pel seu patrimoni. Durant el segle XIII l’abadia fou reconstruïda, ampliant-la per donar cabuda a la nombrosa comunitat i modificant el seu emplaçament inicial. El 1655 aquesta casa es va integrar a la congregació benedictina de Saint-Vanne. A la mateixa època l’abadia es va tornar a reconstruir. Amb la Revolució fou suprimida i els seus béns venuts. Ara encara es conserven construccions dels segles XVII i XVIII. L’església parroquial de Notre-Dame-de-l'Assomption és l’antiga església de la primera abadia, anterior al trasllat, ara molt modificada.

Montiéramey
Inicial "Q"