de Portugal
Monestir de Santa Clara de Guimarães

Braga

Monestirs de Guimarães

Santa Clara de Guimarães

Clarisses

Aquest monestir de clarisses fou fundat per voluntat del canonge de Nossa Senhora da Oliveira Baltazar de Andrade l’any 1548. Aquest personatge va aconseguir del papa la corresponent butlla fundacional i també que les seves tres filles que havien professat a Santa Clara de Amarante fossin traslladades a aquest lloc i que ocupessin el càrrec d’abadessa a perpetuïtat i només després de la mort de la darrera es procedís a l’elecció segons el costum de les clarisses. Durant el segle XVIII es van fer importants modificacions en el convent. Extingit el 1834, la darrera monja encara hi va residir fins la seva mort, el 1891. Després el convent va tenir diverses utilitats fins que el 1968 va esdevenir la seu de l’Ajuntament.