Benedictins Cel·la de Santa Maria d'Igualada
< anterior Inici Catalunya Anoia Igualada següent >

Anoia

L’església de Santa Maria és documentada des de l’any 986, en un precepte del rei carolingi Lotari, atorgat a favor del monestir de Sant Cugat del Vallès i on consta que l’església pertany al terme del castell d’Òdena. En una butlla del papa Silvestre II (999-1003) ja hi figura el topònim d’Igualada a més d’esmentar l’església com una cel·la. El papa Joan XVII la confirma com una possessió de Sant Cugat. En la consagració de l’església de Santa Maria, de l’any 1058, només s’esmenta com a tal, amb funcions parroquials. L’any 1087 va tenir una segona consagració. L’actual edifici és, bàsicament, dels segles XVII i XVIII.

Santa Maria d'Igualada
L'actual església de Santa Maria d'Igualada