Benedictins Priorat de Santa Maria del Camí
< anterior Inici Catalunya Anoia Veciana següent >

Anoia

En aquest lloc hi hagué inicialment una capella i hospital que servia els viatgers que seguien el camí que porta de Barcelona a Lleida. Arrel de la donació de l'església al monestir de Santa Cecília de Montserrat, el 1228, s'hi va constituir un priorat depenent d'aquell.

El 1410, el monestir de Santa Cecília va passar a dependre de Santa Maria de Montserrat, el mateix que Santa Maria del Camí, que llavors ja no mantenia cap mena de comunitat. A partir de 1868 s'erigí com a parròquia, que el 1919 va passar el culte a un nou edifici amb la mateixa advocació.

Santa Maria del Camí