Agustins Convent de Santa Magdalena. Sant Agustí de la Seu d'Urgell
< anterior Inici Catalunya Alt Urgell la Seu d'Urgell següent >

Alt Urgell

Després d’uns anys d’abandó, el convent franciscà de Santa Magdalena fou ofert als agustins de Puigcedà que en van prendre possessió el 1576. L’any 1585 es va posar la primera pedra de l’església de Sant Agustí a l’interior de la ciutat que es va poder inaugurar abans del 1592. El 1598 van rebre la propietat de l’antiga canònica de Sant Pere Cercada. El 1666 els agustins es van traslladar del convent de Santa Magdalena, extramurs, a l’interior de la ciutat, al convent de Sant Agustí on s’hi van estar fins l’exclaustració de 1835. L’església va seguir activa però la casa va esdevenir hospital i ara és la seu de la Biblioteca de Sant Agustí.

Sant Agustí de la Seu d'Urgell
Sant Agustí, abans de la construcció de la biblioteca (1988)