Convent de Santa Magdalena de la Seu d'Urgell

Sant Francesc de la Seu d'Urgell

(la Seu d'Urgell, Alt Urgell)

La Seu d'Urgell
Plànol de la Seu d'Urgell (1797)
L'església i convent de Santa Magdalena era apartat de la ciutat, prop del Segre, a la part inferior de la imatge
Bibliothèque nationale de France

El convent de la Magdalena era fora de la ciutat de la Seu d’Urgell, prop del Segre. Una tradició situa la seva fundació sobre un antic monestir (la fundació del qual s'ha volgut relacionar amb sant Paulí de Nola) que s’hauria perdut amb la invasió sarraïna, hom desconeix quan hi van arribar els franciscans, es troba documentat des del 1333. Massot esmenta que era una casa molt pobre amb només tres religiosos a la comunitat. Quan els framenors conventuals foren suprimits, la casa va quedar abandonada, el 1567. Després d’uns anys d’abandó, el convent de Santa Magdalena fou ofert als agustins de Puigcedà que en van prendre possessió el 1576 i més endavant esdevindria el convent de Sant Agustí de la Seu.

La Seu d'Urgell
Vista de la Seu d'Urgell (c1691)