Convent de Sant Joan de Riudoms

Franciscans de Riudoms

(Riudoms, Baix Camp)

Sant Joan de Riudoms

El convent franciscà de Sant Joan de Riudoms es va establir en aquest lloc el 1582, en una antiga capella dedicada a sant Joan, que el bisbe Antoni Agustín va cedir als framenors. A mitjan segle XVIII es van portar a terme importants obres d'adaptació de la casa, entre les quals les destinades a protegir-lo de les inundacions.

Durant la guerra del Francès fou convertit en hospital i després del conflicte es feien obres de reparació dels desperfectes causats, però el 1822 fou saquejat, resultant molt malmès, encara un cop més. El 1835, quan els frares el van haver d'abandonar, la comunitat tenia 25 membres, un cop exclaustrat, es va cremar i després enderrocar. Hi ha escasses restes del convent a tocar del camí de Reus, hom creu que els carreus del claustre es van utilitzar als porxos de la plaça de l’Església de Riudoms.

Santa Anna d'Alcover
L'arquebisbe de Tarragona Antoni Agustín