Mínims Convent de Santa Reparada de Begur
< anterior Inici Catalunya Baix Empordà Begur següent >

Baix Empordà

Una tradició diu que la capella de Santa Reparada es va aixecar en aquest indret com a conseqüència d’una intervenció miraculosa de la santa en un naufragi. Més enllà d’això, hom sap de l’existència de l’església des de l’any 889, quan s’esmenta en un precepte del rei franc Odó atorgat al monestir de Sant Pau de Fontclara. L’any 1698 l’ajuntament de Begur va donar-la als mínims amb la finalitat que s’hi establissin cosa que van fer l’any 1699, després de l’obtenció de les llicències oportunes. Van mantenir aquella primitiva capella i al seu costat es va edificar el convent que van mantenir en activitat fins l’exclaustració. Ara el lloc s’ha adaptat com establiment hoteler.

Santa Reparada de Begur
Santa Reparada