Benedictins Priorat de Sant Pere del Mont
< anterior Inici Catalunya Bages Castellfollit del Boix següent >

Bages

Inicialment devia tractar-se d'una capella rural, situada dins el terme del castell de Grevalosa. Hom la troba documentada el 1102 sense fer esment de cap mena de comunitat, la primera notícia en aquest sentit data del 1140, quan ja depèn de Sant Pere de la Portella, al Berguedà. Sempre va mantenir aquesta dependència de la Portella. Els priors del Mont eren monjos d'aquell monestir que mantenia aquesta casa amb funcions parroquials i com a lloc administratiu dels béns de la Portella en aquest territori. La vida comunitària ja s'havia extingit el 1685, quan hom troba la capella depenent de Santa Cecília de Grevalosa. L'edifici és ara en ruïnes.

Sant Pere del Mont
Sant Pere del Mont