Franciscans observants

Convent de Santa Maria de Jesús
< anterior Inici Catalunya Baix Ebre Tortosa següent >

Baix Ebre

El convent fou fundat el 1429 pels franciscans observants en el lloc on es trobava una ermita dedicada a Sant Bernabé. La construcció d’aquesta capella havia estat impulsada el 1346 per Guillem de Sentmenat. La fundació d’aquesta casa fou impulsada per fra Mateu d’Agrigento i es va portar a terme amb frares procedents del convent de Sant Francesc, de la mateixa Tortosa. El 1524 passà als recol·lectes.

Convent de Jesús
Convent de Jesús

Convent de Jesús
Convent de Jesús

Convent de Jesús
Convent de Jesús

L'església es va refer a partir del 1737, quan també es va ampliar el convent. El 1830 tenia 44 religiosos i era un dels més importants de Catalunya. El 1835 es va exclaustrar i va passar a mans del bisbat. El 1864 el van ocupar els jesuïtes. Actualment l’església és la parroquial de Sant Francesc, es conserva el claustre.

Convent de Jesús

Convent de Jesús