Sotscomanda o casa de Prat

Prato / Dumus Prati

(Tortosa, Baix Ebre)

Casa de Prat
Torre de la Llotja

La casa de Prat era una dependència de la comanda templera de Tortosa que es va constituir a mitjan segle XIII en unes terres propietat de l'orde del Temple per donació reial del 1182. Va tenir un curt recorregut a mitjan segle XIII. En aquest lloc hi residia un administrador i, possiblement, mai es va constituir com a comanda ni va arribar a mantenir cap comunitat. Tot i que s'esmenta el "procurador de Prat", no sembla adient qualificar-la de sotscomanda. Quan els béns dels templers van passar a mans de l'orde l'Hospital, aquests van esdevenir els propietaris dels edificis i finques conreades. Es conserven importants restes de la possible seu de la sotscomanda, un edifici conservat parcialment, conegut com la Llotja.