Concepcionistes franciscanes

Convent de la Puríssima Concepció Victòria
< anterior Inici Catalunya Baix Ebre Tortosa següent >

Baix Ebre

Fundat el 1644 a iniciativa del bisbe de Tortosa Joan Baptista Veschi, en agraïment a una intervenció miraculosa de la Mare de Déu en la guerra de 1642. Per portar a bon fi aquesta empresa va comptar amb religioses del convent de Santa Clara que s’hi van traslladar. Inicialment es van establir en una casa del carrer Montcada, propietat dels jesuïtes, que es va adaptar per a les noves funcions. El mateix bisbe va proveir la nova fundació amb els objectes litúrgics pertinents. L’església del monestir és obra de l’arquitecte Juan Ibañez. El 1648 les monges hagueren de deixar el convent i refugiar-se a la catedral. Entre el 1810 i 1814 es van refugiar altre cop, ara a Santa Clara. El 1835 foren exclaustrades temporalment i el 1936 una altra vegada. Clausurat el 2007.

Puríssima Concepció Victòria
La Puríssima Concepció Victòria