Possible cel·la de Sant Pere de Ger

Sancli Petri de Ger

(Ger, Cerdanya)

Sant Pere de Ger
Sant Pere de Ger

L'església de Sant Pere de Ger és coneguda des de l'any 972 amb motiu d'una donació a favor seu. L'any 978, la mateixa església fou donada per Borrell II de Barcelona (comte Borrell I d'Urgell) al monestir de Sant Serni de Tavèrnoles, que la va administrar en qualitat d'església. L'any 1040, en l'acta de consagració del monestir de Tavèrnoles, s'esmenta com a cel·la monàstica depenent d'aquell, però aquesta condició es fa dubtosa a causa de la probable falsedat del document. Encara es troba el 1268, però no s'esmenta cap mena de comunitat. Es conserven algunes estructures de l'església.

Sant Pere de Ger
Ger