Benedictins Monestir de Sant Julià del Mont
< anterior Inici Catalunya Garrotxa Santa Pau següent >

Garrotxa

El monestir de Sant Julià del Mont seria un establiment de reduïdes dimensions aixecat al cim de la muntanya sota la direcció de l’abat Rimila a mitjan del segle IX. L’any 866 Carles el Calb el va posar sota la seva protecció, però malgrat aquest suport la casa devia entrar en decadència i el 878 ja es trobava sota la tutela del monestir de Sant Esteve de Banyoles en qualitat de cel·la, situació que encara mantenia en un precepte de Carles el Simple del 916. Més endavant (1017) figura com església, sense esmentar el seu caràcter monàstic i a partir del 1236 com una parròquia. A partir del segle XIV gairebé no es troben notícies d’aquesta església.

Sant Julià del Mont
Sant Julià del Mont