Carmelites descalços

Convent de Sant Josep de Mataró
< anterior Inici Catalunya Maresme Mataró següent >

Maresme

Aquest convent de carmelites descalços fou fundat a Mataró gràcies a l’empenta de mossèn Joan Palau qui va començar les gestions pertinents el 1585 i va aconseguir l’arribada dels religiosos l’any 1588. Provisionalment es van acollir a la capella de Santa Maria Magdalena, mentre es bastia el nou convent a l’actual carrer de Sant Josep, en uns terrenys que havien adquirit l’any anterior. El 1589 van obtenir la llicència pel seu trasllat a aquesta nova casa, tot i que la seva construcció encara es va allargar fins el 1603. A finals del segle XVIII es van portar a terme importants obres de millora de la casa, el que li va donar la fisonomia actual. Els descalços van estar-se en aquest lloc fins el 1835, quan el convent fou exclaustrat, i posteriorment fou destinat a escoles i parròquia. Fou restaurat el 1997.

Sant Josep de Mataró
Convent de Sant Josep