Donats i donades

Comunitat de Santa Anastāsia de Premiā (Santa Anna)
< anterior Inici Catalunya Maresme Premiā de Mar següent >

Maresme

L’actual capella de Santa Anna o Santa Anna del Tiķ es va aixecar en el lloc de l’antiga església de Santa Anastāsia, documentada des del 987. En aquest lloc entre els segles XIV i XV hi consta l’existčncia d’un comunitat mixta de donats, la primera notícia de la qual és del 1371. Hi ha una altra notícia del 1446, on hi consta només un donat. A partir del segle XVI s’esmenta la capella amb l’advocaciķ de Santa Anna, la que encara es conserva, tot hi haver perdut el seu ús per convertir-se en habitatge.

Santa Anna de Premiā
Santa Anastāsia de Premiā (Santa Anna)