Comunitat de Sant Salvador de Vilassar

Sant Salvador de Can Boquet

(Vilassar de Dalt, Maresme)

Sant Salvador de Vilassar

A l'antiga capella de Sant Salvador de Vilassar, esmentada ja el 1055, l'any 1303 s'hi va instaurar una comunitat mixta de donats, aquell mateix any hi va haver diferències entre els membres de la casa i hi va intervenir el bisbe que va ordenar l'expulsió del donat Ferrer Marqués amb amenaça d'excomunió. L'any següent les coses es van arranjar i fou readmès a la comunitat. El 1420 encara tenia activitat, però al segle XVI ja només hi consta un ermità. Es conserva, encara que molt modificada, l'església d'època romànica amb un absis de planta rectangular, segurament del segle X.