Sant Gunthiern (Guthierne), eremita
< índex castellano >

Segons una tradició que situa aquest sant en el segle V, Gunthiern era un príncep gal·lès que es va retirar a la regió francesa de Bretanya per portar una vida solitària arran d’un desafortunat incident on hi va morir el seu nebot. Cap el 550 es va establir en el lloc d’An Aurot (Quimperlé) i al seu voltant es va reunir una comunitat que anys després seria l’origen del monestir de Sainte-Croix. Gràcies a alguns miracles que hom li atribuïa, fou venerat com a sant. Arran d’una invasió dels víkings, les seves despulles, que s’havien dipositat a la cripta de l’església del monestir, foren traslladades a un altre indret i no es van recuperar fins el segle XI gràcies a la intervenció de l’abat Benet, de Quimperlé.

3 de juliol. Té relació amb:
- Abadia de Sainte-Croix de Quimperlé