Sant Priest (Prix o Prict), bisbe
< índex castellano >

Educat al monestir de Saint-Austremoine d’Issoire, més endavant seria sant Genís de ClarmontSant Genís de Clarmont (Genès o Genet), bisbe (?-c662)

Natural de Clarmont, d’on fou bisbe. Fundador de monestirs a l’Alvèrnia, entre els quals el de Manglieu. Va bastir l’església de Saint-Symphorien (després Saint-Genès) a Clarmont, on seria enterrat a la seva mort, cap el 662.
(que després seria bisbe d’aquesta ciutat) qui s’encarregà de la seva formació. El 665 Priest fou triat bisbe de Clarmont. Va participar en la fundació d’un monestir femení prop de la ciutat i també és considerat fundador de Notre-Dame de Marsat (Puèi Domat). Hom li atribueix la realització de diversos miracles. Va morir el 676 juntament amb el seu amic Amarí a Volvic, assassinat per un enemic, per això es considerat i venerat com a màrtir. El seu successor al cap de la diòcesi de Clarmont, Avitus, va fundar un monestir a Volvic on es veneraven les seves despulles al costat de les relíquies de sant Austremoni, que va fer venir del monestir d’Issoire. Més endavant les seves restes es van dispersar, el 722 es va fundar l’abadia de Saint-Priest de Flavigny (Costa d’Or), després posada sota l’advocació de sant Pere, i s’hi van portar les restes del màrtir.

Issoire
Saint-Austremoine d’Issoire