Canongesses agustinianes Canònica de Santa Margarida Sescorts, o de Vila-seca
< anterior Inici Catalunya Osona l'Esquirol següent >

Osona

Santa Margarida de Vila-seca té el seu origen en una antiga capella de tipus rural. A mitjan del segle XIII s'hi va instal·lar una comunitat de donades, de les que es tenen notícies a partir del 1255. Uns anys més tard, el 1277, aquesta comunitat s'estabilitzà i va adoptar la regla de sant Agustí.

Santa Margarida Sescorts

Degut a l'aïllament del lloc, el 1300 van demanar el seu trasllat a Vic, fet que no es va poder portar a terme. Finalment el 1306 aconseguiren el seu trasllat a un nou convent extramurs de la ciutat i també dedicat a Santa Margarida. L'establiment fou secularitzat el 1590, tot i que des del 1560 ja no tenia comunitat.

Al Museu Episcopal de Vic es conserva un valuós frontal d'altar del segle XII, procedent d'aquesta capella.