Hospitalers Comanda de Vic
< anterior Inici Catalunya Osona Vic següent >

Osona

Els hospitalers tenien propietats a Osona i Vic des del 1126, però la comanda no es va establir formalment fins més endavant, a partir del 1177 i abans del 1197, quan ja s’esmenta un comanador. Entre el 1230 i 1240 aquesta casa portava el títol de comanda de Vic i Dos Castells, arrel de la possessió temporal d’aquest castell situat a Sora, al nord de Vic. Des del 1308 va deixar de tenir comanadors propis essent administrada des de Barcelona. El 1378 tots els béns de la casa foren venuts, amb autorització del papa Gregori XI, al capítol de la catedral de Vic a causa de les necessitats econòmiques dels hospitalers per les seves empreses de caire militar. Possiblement no tenien església pròpia a la ciutat i només ocuparen algunes cases.