Canongesses agustinianes Canònica de Santa Margarida de Vic
< anterior Inici Catalunya Osona Vic següent >

Osona

L’origen d’aquesta casa es troba a la canònica de Santa Margarida Sescorts (Santa Maria de Corcó) que l’any 1306 i a causa de l’aïllament que patien les quatre canongesses de la comunitat, van aconseguir el seu trasllat a la ciutat de Vic on van aixecar un convent de nova planta. El 1461 va arribar a aquesta casa l’única monja de la canònica de Sant Cristòfol de Manresa que va esdevenir priora de Vic. La darrera priora, Anna de Mont-rodon, va morir el 1560 i l’establiment fou suprimit formalment el 1590, data en que fou secularitzat. La casa va resultar destruïda l’any 1637 i en el seu solar es va fundar l’any 1696 el convent de la Santíssima Trinitat.