Trinitaris descalços Convent de la Santíssima Trinitat
< anterior Inici Catalunya Osona Vic següent >

Osona

El precedent de l’arribada dels trinitaris descalços a Vic es troba en sant Miquel dels Sants, destacat membre d’aquell orde i fill de la ciutat, va morir a Valladolid el 1625 i fou canonitzat el 1862. La seva popularitat va portar l’arribada dels trinitaris a la ciutat, es van establir l’any 1637 a l’església de Santa Margarida, que havien ocupat fins el 1590 les canongesses agustinianes. A causa de la guerra dels Segadors els trinitaris es van veure obligats a deixar el seu convent, que fou enderrocat com a defensa de la ciutat. Un cop van retornar-hi començaren la construcció d’un nou convent, la primera pedra del qual es va posar el 1696 i es va poder inaugurar el 1741. Després de la desamortització, quan els frares el van deixar definitivament el lloc es va utilitzar temporalment com a centre d’assistència. L’església va resultar afectada durant la guerra civil, quan es va perdre el seu mobiliari, ara és l’auditori de l’Orfeó Vigatà.

Trinitat de Vic
La Trinitat de Vic