Col·legi i convent de Sant Jaume de Pallars

Dominics de Tremp / Schola Christi

(Tremp, Pallars Jussà)

Sant Jaume de Pallars
Lloc de l'antic convent, ara alberg

Convent dominicà erigit poc abans del 1490 sobre una església preexistent, dedicada a Sant Jaume. El 1532 el papa Climent VII va oficialitzar la seva conversió en escola, o Estudi General. L’any 1592 li fou unida la col·legiata de Santa Maria de Manlleu el que va provocar l’oposició d’aquella casa d’Osona, que hi va recórrer sense èxit. Es va mantenir amb la doble condició de convent i escola fins al 1835. El 1837 fou enderrocat i en el mateix indret, l’any 1903 es va aixecar la Casa dels Pobres i ara és un alberg. L’església conventual s’havia reconstruït en el segle XVIII (fou consagrada el 1775), l’establiment estava situat a l’altre costat del barranc de Sant Jaume i comunicava amb la ciutat pel pont del mateix nom.

Pont de Sant Jaume