Canonges aquisgranencs ?
Canònica de Santa Maria de Valldeflors
< anterior Inici Catalunya Pallars Jussà Tremp següent >

Pallars Jussà

L'església de Santa Maria es va aixecar quan la Conca de Tremp fou ocupada pels comtes de Pallars. Una tradició diu que Carlemany hauria donat el seu suport a la construcció d’una església i que hauria impulsat també la creació d’una canònica. Sigui com sigui, aquella església va quedar destruïda pels sarraïns i fou restaurada el 1079 per Ramon V, comte de Pallars Jussà (1047-1098). Des de l’any 1090 hi consta l’existència d’una canònica, institució que es va secularitzar el 1592 esdevenint una col·legiata, fins l’any 1852. L'antic edifici es va refer entre el 1638 i 1647, i a començament del segle XX s’hi va afegir el campanar.

Santa Maria de Valldeflors

Santa Maria de Valldeflors,