Trinitaris

Convent de Santa Maria de les Sogues
< anterior Inici Catalunya Pla d'Urgell Bellvís següent >

Pla d'Urgell

L’origen d’aquest convent cal cercar-lo en l’aparició miraculosa de la Mare de Déu de les Sogues a Joan Amorós, esdeveniment que la tradició situa en l’any 1190. Altres fonts diuen que en aquest lloc hi havia hagut anteriorment una torre de defensa i una mesquita. El cert és que gràcies al miracle, el lloc va esdevenir un santuari i centre de devoció molt popular. Els trinitaris en van prendre possessió el 1589 i s’hi van estar fins l’exclaustració de 1835, quan el lloc va quedar abandonat i es va traslladar la imatge de la Mare de Déu a l’església parroquial. El convent trinitari i església s’enderrocaren entre el 1841 i 1842.

Santa Maria de les Sogues

Imatge de Santa Maria de les Sogues