Clarisses Monestir de Santa Clara de Cervera
< anterior Inici Catalunya Segarra Cervera següent >

Segarra

Les clarisses van arribar a Cervera el 1349 establint-se a la capella de les Onze Mil Verges, extramurs. Els seus inicis foren difícils, el que va fer que el 1372 demanessin el seu trasllat a altres cases de l'orde. Finalment els fou facilitat un nou indret per establir-se, el mateix on més endavant s'aixecaria la Universitat. La construcció del nou monestir es va portar a terme gràcies a la voluntat de Bernat Berenguer Llompart, senyor de Montcortès. La vida de la comunitat fou sempre molt fràgil fins que el 1594 es va extingir degut a la mort de la única monja que hi havia. Les dependències de les clarisses foren aprofitades per l’hospital de Castelltort, que s’hi va traslladar. El 1603 es van fer obres en aquella església, però l’edifici fou enderrocat per poder aixecar en aquell espai la nova Universitat, de la que es va posar la primera pedra l’any 1718.

Cervera
L'hospital de Castelltort, abans convent de clarisses