Agustins Convent de Nostra Senyora del Pla
< anterior Inici Catalunya Segarra Sanaüja següent >

Segarra

En aquest lloc existia una església que es troba documentada des del segle XI i on es venerava la Mare de Déu del Pla, que segons la tradició fou trobada miraculosament en un esbarzer. El 1655 aquella església, que s’havia convertit en una ermita, fou cedida als augustinians perquè hi fundessin un convent arrel de la visita al lloc del predicador agustí Josep Simon, acte que es va formalitzar el mateix any. L'actual edifici es va reedificar al voltant del 1773. Els frares agustins hi residiren fins l'exclaustració, el 1835, després de diversos usos, va passar a mans particulars. L'edifici conventual està força malmès.

Nostra Senyora del Pla

El convent de Nostra Senyora del Pla