Carmelites descalces

Monestir de Sant Anastasi / Sagrat Cor de Lleida
< anterior Inici Catalunya Segrià Lleida següent >

Segrià

La fundació d’aquest convent es va demanar l’any 1673 i amb aquest objectiu hom va cedir un solar a les carmelites amb la condició de dedicar l'església a sant Anastasi, patró de la ciutat. El 1677 es va posar la primera pedra i seguidament van poder aixecar el convent gràcies a les donacions, entre d’altres de Gaspar Montsó i el canonge Francesc Pastor. La comunitat va iniciar la seva vida conventual el 1686, amb la participació del convent de Mataró i l'arribada d'una comunitat terciària dominica de Tarragona. L’església es va acabar el 1705.

Sant Anastasi
Convent de Sant Anastasi

Sant Anastasi
Sant Anastasi

Amb la guerra de Successió, les monges van abandonar el seu convent i es refugiaren a Tarragona on el 1712 van fundar el monestir de Sant Josep i Santa Anna. Ja al segle XIX van tornar a patir els efectes de la guerra, aquest cop la del Francès, deixant la casa abandonada entre el 1810 i 1814. El 1936 amb la guerra civil tornaren a abandonar el seu establiment que no van poder recuperar fins el 1940; va mantenir la seva activitat en aquest lloc fins el 1987, quan els edificis van passar a mans municipals. La comunitat es va desplaçar fora de la ciutat, a l’actual monestir del Sagrat Cor.

Sant Anastasi

Sant Anastasi