Monestir de Santa Magdalena de Bell-lloc
< anterior Inici Catalunya Tarragonès Tarragona següent >

Tarragonès

Es tractaria d’una església aixecada probablement sota el mandat de l’arquebisbe Bernat Tort (1146-1163) que ell mateix va donar l’any 1155 a Sant Pere de Besalú amb la voluntat d’establir-hi un monestir benedictí. L’església estava situada extramurs, prop de la desembocadura del Francolí. Tot i que sembla que va aconseguir certa rellevància, a començament del segle XIII els monjos el van abandonar. Poc després, el 1248, l’església fou cedida a les clarisses que havien arribat a la ciutat on van fundar el monestir de Santa Clara, les quals també van abandonar l’indret per no reunir les condicions necessàries. Després de passar per diverses mans, l’església fou enderrocada a causa de la guerra dels Segadors a mitjan del segle XVII.