Convent i hospital de Sant Antoni Abat de Tàrrega

Hospital de Pobres de Jesucrist

(Tàrrega, Urgell)

Sant Antoni de Tàrrega
Sant Antoni Abat de Tàrrega

Aquesta casa hospitalària dels antonians es va establir a Tàrrega l’any 1315, el 1319 Jaume el Just va donar el vistiplau per la fundació de la Confraria de Sant Antoni. Al segle XV aquest establiment es va unificar amb l’hospital d’Ardèvol, que estava en decadència.

Portal de l'església

Al segle XVII el lloc no reunia les mínimes condicions i es va renovar, aixecant un edifici nou, l’hospital actual és del 1740. L’església es va aixecar al segle XIV i ha estat molt modificada, al portal es conserven dues imatges procedents de la desapareguda portada gòtica de l’antiga església parroquial, ara substituïdes per còpies. Els antonians van tenir cura del lloc fins la seva supressió, a partir del 1787. El 1827 va passar a mans de la Congregació de les Germanes Carmelites de la Caritat.

Escut dels antonians
L'hospital del segle XVIII