Franciscans observants Convent de Sant Francesc de Terrassa
< anterior Inici Catalunya Vallès Occidental Terrassa següent >

Vallès Occidental

El convent de Sant Francesc fou fundat el 1609 a petició de la ciutat de Terrassa, que va participar en les despeses de construcció del nou establiment. Després de l'autorització episcopal, els fou donat el terreny per poder fer efectiva la iniciativa i a finals d'aquell any es va posar la primera pedra de l'edifici. El 1612 els primers religiosos ja s'hi van poder instal·lar; estava situat al centre de la ciutat, prop de Vallparadís. En aquest lloc els franciscans hi van instal·lar una fàbrica que proveïa de vestuari a la província de l'orde. Tingué activitat fins l'exclaustració de 1835, quan va passar a mans municipals. S'hi van fer importants obres de reforma i fou utilitzat de presó. El 1869 s'hi va instal·lar l'Hospital i Casa de la Caritat de Sant Llàtzer.

Sant Francesc de Terrassa

La porta de l'església

Sant Francesc de Terrassa en una postal antiga
Col·lecció particular

Del convent de Sant Francesc de Terrassa es conserva, bàsicament, l’església i el claustre. En aquest darrer espai encara es pot veure la seva decoració feta amb plafons ceràmics (1671-1673), obra de Llorenç Passoles, amb una extensa representació de diferents escenes de la vida de sant Francesc.

L'església

El cor a l'església