Donades

Comunitat de Santa Magdalena de Puigbarral
< anterior Inici Catalunya Vallès Occidental Terrassa següent >

Vallès Occidental

L’església de Santa Magdalena de Puigbarral és coneguda des que el 1303 va acollir les monges expulsades de la comunitat de donades de Santa Maria de Mujal, prop d’aquí. Més endavant s’esmenta en aquest lloc una comunitat de “magdalenes” o “penedides”. El 1318 la capella era lliurada a un donat, possiblement per a l’assistència pel que fa al culte a les monges o també donades. La casa ja sigui de donades o de canongesses agustinianes, depenia de Santa Maria de Terrassa i estava sotmesa a la regla de Sant Agustí. Aquesta casa de Puigbarral era petita i va passar dificultats pel seu manteniment, fins que el 1535 fou unida a Santa Magdalena de Barcelona que en va tenir cura fins que la comunitat va deixar aquest lloc.