Benedictins Priorat de Santa Magdalena de Mosqueroles
< anterior Inici Catalunya Vallès Oriental Fogars de Montclús següent >

Vallès Oriental

Al voltant de l'any 1100 els monjos de Sant Marçal del Montseny van iniciar la construcció d'un nou monestir al lloc de Mosqueroles, que ja era propietat del cenobi, amb la voluntat de traslladar-se a aquest lloc. Quan encara no havien acabat la construcció de l'església, per ordre dels superiors eclesiàstics van haver de retornar a Sant Marçal, frustrant la iniciativa. En el decurs dels segles es va continuar coneixent el lloc com "el monestir" tot i la inexistència de comunitat, també és conegut aquest lloc com Sant Marçal de Baix. A més de quedar com a priorat, en aquest lloc s’hi va aplegar un grup de clergues beneficiats i una comunitat de donats, regits per un prior.

Santa Magdalena de Mosqueroles