Benedictines
Donades
Monestir de Santa Maria del Camí
< anterior Inici Catalunya Vallès Oriental la Garriga següent >

Vallès Oriental

Sembla que l'inici de l'activitat cenobítica en aquest indret cal cercar-lo en el 921, data de la seva fundació inspirada des de Sant Joan de les Abadesses i dirigida per una germana de l'abadessa Emma. La primera data documentada és la de 945, any de la mort de l'abadessa Quíxol, la germana d'Emma. A partir d'aquí les dades són confuses i fins i tot fan pensar en l'extinció del monestir.

Santa Maria del Camí

Al segle XII hom té notícies de la construcció d'un nou edifici, sense esmentar cap mena de comunitat. Al segle XIII el lloc era un hospital atès per unes donades, hom sap que el 1266 la seva priora era Beatriu. Al segle XIV es va acabar definitivament la vida comunitària, quan el bisbe Ponç de Gualba va tancar el cenobi l’any 1307 arran d'algunes irregularitats i de l’escassa vitalitat.

Retaule gòtic conservat a l'església