Mínims Convent de Sant Francesc de Paula de Granollers
< anterior Inici Catalunya Vallès Oriental Granollers següent >

Vallès Oriental

El convent dels mínims de Sant Francesc de Paula de Granollers fou fundat el 1578 en un indret que en aquella època es trobava extramurs del recinte medieval, al nord d’aquest, per la porta del Corró, al camí de Vic. La família Perpinyà va cedir els terrenys per la seva construcció. Va mantenir la seva activitat fins el 1835, després es va recuperar el culte a l’església, fins que es va cremar el 1936. Durant els anys 50 del segle passat fou rehabilitada per Josep M. Martorell i Oriol Bohigas, obra que es va poder inaugurar el 1956 i ara és la seu de la Casa de Cultura Sant Francesc.

Sant Francesc de Paula de Granollers
L'església conventual, ara Casa de Cultura

Portal de migdia

Portal de ponent

L’edifici de l’església té dues portes similars, la de ponent s’obre a una placeta, antigament pati del propi convent. Aquestes portes incorporen en el seu frontó l’escut dels Perpinyà. El claustre i les altres dependències es trobaven a llevant de l’església.

Frontó del portal

El claustre dels mínims (1902)