Convent de Sant Francesc de Paula de Granollers

Mínims de Granollers

(Granollers, Vallès Oriental)

Sant Francesc de Paula de Granollers
Claustre de Sant Francesc de Paula de Granollers

El convent dels mínims de Sant Francesc de Paula de Granollers fou fundat el 1578 en un indret que en aquella època estava situat extramurs del recinte medieval, al nord d’aquest, per la porta del Corró, al camí de Vic. La família Perpinyà va cedir els terrenys per la seva construcció.

El convent de Sant Francesc de Paula va mantenir la seva activitat fins al 1835, després es va recuperar el culte a l'església, fins que el 1936 es va cremar. Durant els anys cinquanta del segle passat fou rehabilitada per Josep M. Martorell i Oriol Bohigas, obra que es va poder inaugurar el 1956 i ara és la seu de la Casa de Cultura Sant Francesc. L'edifici de l'església té dues portes similars, la de ponent s'obre a una placeta, antigament pati del mateix convent. Aquestes portes incorporen en el seu frontó l'escut dels Perpinyà. El claustre i les altres dependències es trobaven a llevant de l'església.