Monestir de Santa Catalina de Saragossa

Clarisses de Saragossa

(Saragossa, Saragossa)

Santa Catalina
Santa Catalina de Saragossa

El monestir de clarisses de Santa Catalina es va establir, l'any 1234, extramurs de la ciutat de Saragossa amb l'aprovació del papa Gregori IX. La fundació va tenir el suport de la casa reial, que la va dotar per a garantir la seva subsistència. Fou una casa prestigiosa on ingressaven dones de la noblesa, va arribar a tenir una comunitat molt nombrosa. Com la resta de les cases monàstiques de la ciutat, va patir especialment els efectes de la guerra del Francès, el 1808. Les dependències monàstiques foren reformades profundament l'any 1928.

Santa Catalina
Santa Catalina