Castella i Lleó
Priorat de Santa María de Cárdaba
< anterior Inici Espanya Castella i Lleó Segòvia següent >

Segòvia

Tot i que hom ha considerat que podria tractar-se d’un establiment d’origen antic, fins i tot visigòtic, no és fins l’any 938 que es troba documentada aquesta casa amb motiu de passar a dependre del monestir de San Pedro de Arlanza, en aquella data el comte de Castella Fernán González el va donar al monestir burgalès. Aquest estat de coses va mantenir-se per aquest priorat fins que el 1488 un acord entre el monestir d’Arlanza i el de Santa María de Sacramenia va fer que aquesta casa benedictina passés a dependre d’aquell darrer monestir cistercenc, situat molt a prop, esdevenint una granja de Sacramenia. Amb el pas del temps aquesta granja mantenia únicament amb culte la capella. Amb la desamortització de 1835 i desaparició del monestir de Sacramenia, va passar a mans particulars, situació que encara manté.

Santa María de Cárdaba