Castella i Lleó
Convent de San Francisco de Sòria

Monestirs de Sòria

San Francisco de Soria
San Francisco

Franciscans

Tradicionalment s’ha considerat que fou sant Francesc, durant la seva estada a Sòria l’any 1214, qui va fer els primers passos per l’establiment dels franciscans en aquest lloc. La fundació efectiva es faria més endavant i ja tindria activitat, al menys, el 1227 data en que s'hi va celebrar un Capítol General. Va esdevenir una casa de regular importància i moltes personalitats s’hi van fer enterrar. El lloc, però, fou víctima d’un incendi l’any 1618 que va afectar la part conventual que es va haver de reedificar. Ja al segle XII, va patir severament els efectes de la guerra del Francès, a causa de la qual fins i tot es va ordenar el seu enderroc, cosa que es va portar a terme només en part. El 1835, amb la desamortització, va arribar l’exclaustració definitiva. Més endavant s’hi instal·laria en aquest lloc l’hospital de Santa Isabel. Des del 1971 és una parròquia.

San Francisco
San Francisco