Castella i Lleó
Monestir de Santa María la Real de Medina del Campo

Valladolid
Monestirs de Medina del Campo

Santa María la Real de Medina del Campo

Dominiques

L’origen d’aquesta casa cal cercar-lo en el monestir premonstratenc de Santa María de los Huertos que havia estat fundat el 1233 en aquesta ciutat. A causa de la seva decadència, el 1402 el papa Benet XIII va autoritzar la seva incorporació a l’orde dominic. El 1418 va quedar sota la protecció d’Elionor d’Alburquerque (vídua de Ferran d’Antequera, mort el 1416) que va ingressar a la casa i va cedir a la comunitat el palau que tenia a la ciutat, a més d’altres béns. Elionor va morir aquí el 1435, lloc on fou enterrada (malgrat tenir el seu sepulcre al monestir de Poblet). Aquest monestir va patir un greu incendi el 1490 i es va refer completament a començament del segle XVI.