Castella i Lleó
Convent de San José de Medina de Rioseco

San José de Medina de Rioseco
Convent de San José

Carmelites
descalces

La fundació d’aquest convent es va portar a terme el 1598 gràcies a la iniciativa de María de la Fuente, que el 1589 havia quedat vídua de Melchor de Monroy, disposava d’una fortuna i no tenia càrregues familiars. A causa de la seva devoció i simpatia per les carmelites descalces, aquell mateix any de 1598 va entrar com a monja d’aquest orde a Salamanca i va patrocinar la nova fundació amb la condició de que s’hi pogués traslladar quan estès llest i que ella i el seu difunt espòs fossin enterrats al presbiteri de l’església de la nova casa. Aquella casa s’havia de fundar a Tordesillas, però finalment es va fer a Medina de Rioseco. Durant el primer quart del segle XVII fou Victoria de Colonna qui es va fer càrrec del patronatge del convent i el seu escut es va posar a la façana de l’església. El 2005 la comunitat es va traslladar a Valladolid.

Convent de San José
Convent de San José